Прес-центрНовиниЯкість питної води на постійному контролі...
Новини

02.05.2024, 11:20

Засідання ради управління людськими ресурсами при НАДС

Інші новини

30.04.2024, 09:30

Фестиваль Олега Скрипки "Країна Мрій"

11.04.2024, 06:40

Проводиться XVІІ Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків "МОЇ ПРАВА-2024"

06.04.2024, 07:15

Публічні консультації

26.03.2024, 14:15

Уряд ухвалив важливі зміни щодо виплат переселенцям

Якість питної води на постійному контролі

23 квітня 2015 року, 13:45

Контроль якості питної води - один з основних елементів роботи водопостачального підприємства. У КП «Компанія «Вода Донбасу» технологічний контроль підготовки питної води здійснює Центральна контрольно-дослідна проектно-дослідницька водна лабораторія.

Фахівці лабораторії в першу чергу контролюють якість води в джерелі - річці Сіверський Донець, виходячи з чого підбирається потрібну кількість реагентів для її подальшої очистки. Якість води в джерелі не завжди однакова, вона може змінюватися в залежності від пори року - іноді підвищується мутність, відбувається цвітіння води. Далі якість води контролюється після кожного етапу очищення на фільтрувальних станціях і в лабораторіях відокремлених підрозділів.

Технологічний процес очищення води має суворо затверджені параметри. Контролюються фізико-хімічні показники якості води, кольоровість, каламутність, запах, присмак, концентрація хлору, заліза, бактеріологічні показники. Фахівці стежать за тим, щоб вода була безпечною в епідеміологічному відношенні, нешкідливою за хімічним складом, мала приємні органолептичні якості (смак, запах, кольоровість).

Донецький регіональний випробувальний центр води - підрозділ ЦКИПИВЛ, в якому постійно ведеться контроль якості води. Тільки в 1 кварталі 2015 року там було проведено 1209 досліджень питної води за показниками епідемічної безпеки, ніяких відхилень не зафіксовано.

Навіть у сьогоднішніх важких умовах у Компанії приймаються всі заходи для підтримки відповідного нормативним документам якості питної води. Для цього при очищенні води крім традиційних коагулянту і хлору використовуються флокулянти, активоване вугілля і перманганат калію, які прибирають сторонні запахи і присмаки. Крім того, на сьогоднішній день проводяться санітарно-профілактичні заходи (дезінфекція споруд), що дуже важливо для попередження виникнення мікробних забруднень. Ці заходи проводяться щорічно в період підготовки до роботи в літній сезон.Щотижня інформація про якість питної води направляється в органи санітарно-епідеміологічного нагляду.

Прес-служба